Frank Sinatra overleed 25 jaar geleden. Zijn imitator Peter Douglas (64) haalt herinneringen op. 'Ik had meer verdriet om zijn dood dan die van mijn vader'

Nog altijd heeft de zanger spijt dat hij zijn grote held niet durfde te ontmoeten. „Frank was in mijn beleving zo groot en bekend.”

Nog altijd heeft de zanger spijt dat hij zijn grote held niet durfde te ontmoeten. „Frank was in mijn beleving zo groot en bekend.”

Komende zondag is het exact een kwarteeuw geleden dat zanglegende Frank Sinatra op 82-jarige leeftijd bezweek aan de gevolgen van een hartaanval. „I’m losing it”, waren zijn laatste woorden, toen hij in een ziekenhuis in Los Angeles voorgoed zijn ogen sloot. Amerika verloor zijn Voice, maar voor de Nederlandse zanger en Sinatra-imitator Peter Douglas was de dood van zijn grote idool een klap die hij maar nauwelijks te boven kwam. „Ik ging in de overlevingsmodus.”
Lees meer over
Muziek

Het is vandaag de dag haast niet voor te stellen, maar in 1987 zagen bijna acht miljoen hoe Peter Douglas (64) zich tot winnaar kroonde van de Soundmixshow . Met een zangstem die nauwelijks te onderscheiden is van die van zijn jeugdheld Frank Sinatra, vloog de in Naarden geboren zanger de hele wereld over. Het daaropvolgende album Stars on Frankie en de gelijknamige single, een project van Stars on 45-producer Jaap Eggermont, brachten hem zelfs naar New York en Tokio.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's