Techno-dj Jeff Mills komt voor het nieuwe dancefestival Boarding naar Martiniplaza. Ook Octave One komt naar Groningen

Techno-dj Jeff Mills komt op zaterdag 29 oktober naar Martiniplaza in Groningen voor de eerste editie van een nieuw dancefestival: Boarding.

Techno-dj Jeff Mills was al eens eerder in Groningen. In augustus 2015 repeteerde hij in De Oosterpoort met het Noord Nederlands Orkest voor het concert 'Light from the Outside World' in het Concertgebouw in Amsterdam, waarbij hij met het NNO een symfonische 'best of' van zijn muziek ten gehore bracht.

Techno-dj Jeff Mills was al eens eerder in Groningen. In augustus 2015 repeteerde hij in De Oosterpoort met het Noord Nederlands Orkest voor het concert 'Light from the Outside World' in het Concertgebouw in Amsterdam, waarbij hij met het NNO een symfonische 'best of' van zijn muziek ten gehore bracht. Foto: Kees van de Veen

Lees meer over
Muziek
Stad

Mills (59) geldt als een van de grondleggers van de Detroit-techno, die in de jaren tachtig ontstond. In Groningen geeft de Amerikaan een show van drie uur op het hoofdpodium van Boarding Festival, waarbij achter de dj een led-scherm van 160 vierkante meter wordt opgetrokken, met een grote laser- en lichtshow.