Na twee jaar klinkt er weer muziek op het podium van Metal Front Coevorden. Het Belgische Thorium bijt het spits af

Thorium. Foto: Hans van Hoof

Metalliefhebbers hebben er bijna twee jaar op moeten wachten: livemuziek op het podium van Metal Front Coevorden. Het Belgische Thorium en het uit Rotterdam afkomstige Razorblade Messiah spelen op zaterdag 16 oktober de eerste noten in het podium aan de Monierweg.
Lees meer over
Muziek
Coevorden
Emmen

Thorium staat bekend om hun gebruik van bijna alle elementen en genres van metal, zoals power, speed, thrash, en vooral klassieke heavy metal. In 2018 ziet hun gelijknamige debuutalbum het daglicht gevolgd door optredens in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Engeland en delen ze het podium met bekende namen, zoals Geoff Tate’s Operation Mindcrime, Ross the Boss en Toxic.

Binnen een jaar na het debuut neemt de groep hun tweede plaat Empires In the Sun op met producer Simone Mularoni. Gastmusici zijn onder andere Arjen A. Lucassen ( Ayreon ), Joe van Audenhove ( Evil Invaders ) en de Britse acteur en verhalenverteller Norman Eshley ( Blind Guardian ).

Razorblade Messiah

De leden van Razorblade Messiah putten hun inspiratie naast power- en heavymetal ook uit old school thrashmetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar de groep voor staat, zoals op hun ep Ride the Razor te horen is.

De eerste band begint 16 oktober om 21.00 uur. Meer (bezoekers)informatie staat op de website van Metal Front Coevorden .

Nieuws

Meest gelezen

menu