Neil Young is in klassieke en geïnspireerde vorm op 'Barn' | Albumrecensie ★★★★☆

.

Hoe noem je een Amerikaan met Canadese roots? Neil Young, geboren en getogen in Canada, maar al lang wonend in de Verenigde Staten en sinds vorig jaar officieel Amerikaan, introduceert de term Canerican. In de gelijknamige song op zijn nieuwe album Barn bezingt hij zijn (kritische) liefde voor zowel Canada als Amerika.
Lees meer over
Muziek

Barn dankt zijn naam aan de oude schuur ergens in de staat Colorado waar het album werd opgenomen. De plaat sluit aan op het in 2019 verschenen album Colorado . Weer treedt Crazy Horse aan als begeleidingsband en weer gaat het om heel trage en zanderige, voor de liefhebber onweerstaanbare muziek. Gekwelde zang, mondharmonica, lekker overstuurde gitaren; we horen Neil Young in klassieke en geïnspireerde vorm.

Op dreef zijn ook de mannen van ‘The Horse’. Nooit een noot te veel, altijd vooral dienend, maar wat een geweldige sound. Radicaal simpel, zou je kunnen zeggen. Net als op Colorado maakt ook hier gitarist Nils Lofgren deel uit van de begeleidingsgroep. We kennen hem vooral als lid van Bruce Springsteens E Street Band, maar in de jaren zeventig speelde hij ook al een periode bij Crazy Horse. Behalve gitaar speelt Lofgren op Barn ook piano en accordeon.

#

Neil Young Crazy Horse: Barn

Reprise Records

★★★★☆

Nieuws

Meest gelezen

menu