The Heck en Skroetbalg brengen punkrock en garagerock zaterdag naar Metal Front Coevorden

Voor 60's punkband The Heck uit Klazienaveen bestaat zelfs belangstelling in Japan.

Voor het eerst in twee jaar klinkt zaterdag 26 maar weer livemuziek op het podium van (MFC) Metal Front Coevorden aan de Monierweg in Coevorden. De Drentse bands Skroetbalg en The Heck treden op.
Lees meer over
Muziek
Coevorden
Coevorder Courant
Emmen
Emmer Courant

Het uit Klazienaveen afkomstige The Heck grossiert in sixties pop, bestaande uit zanger/gitarist Henri Sulmann (voormalig lid van de Keefmen en Miracle Men), bassist René Katerbarg en drummer Erik Berends. Hun debuutplaat kwam een paar jaar geleden uit op het Engelse label Dirty Water Records, terwijl opvolger Heck Yeah!! verscheen op het Duitse Soundflat Records. Beide platen staan vol messcherpe en supercatchy pop, die wordt geserveerd met de kracht en intensiteit van punk.

Maar Sulmann en de zijnen houden ook van de Nederlandse beatbands zoals The Outsiders, Q65 en – van dichter bij huis – Cuby and the Blizzards uit hun begintijd. ,,Ik vind het heel mooi als de muziek primitief is”, zegt de zanger/gitarist. ,,Met zo weinig middelen zoveel mogelijk bereiken. Dat je de rauwheid en de emotie nog hoort. Dat het schuurt omdat het nog net niet perfect is.”

Skroetbalg (Drents voor’opschepper’ of ‘pocherd’) bezingt in het Drents-Nedersaksisch de zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto’s, vechten, andermans moeder en natuurlijk hun geliefde provincie. Hun gaat-ja-mooi-zo punkrock knipoogt naar oude en recentere rockhelden maar is niet bang om de geluidsbarrière (en -normen) te doorbreken.

Skroetbalg brengt begin 2021 hun eerste demo uit en in het voorjaar komt er een single. Maar zodra de wereld weer een beetje normaal gaat doen, willen ze spelen. Hard en vaak.

De deuren gaan zaterdag om 20.00 uur open. De eerste band speelt vanaf 21.00 uur. Meer informatie, kijk op de website van MFC .

Nieuws

menu