't Grunneger Bouk deelt in Slochteren voor het eerst in de geschiedenis een dubbele K. ter Laanprijs uit; aan historicus Martin Hillenga en streektaalzanger Erwin de Vries de eer

In Slochteren werd gisteren voor het eerst in de geschiedenis een dubbele K. ter Laanprijs uitgereikt. Aan Martin Hillenga en Erwin de Vries de eer.

Martin Hillenga (links) en Erwin de Vries kregen vrijdagmiddag in Slochteren namens stichting 't Grunneger Bouk elk de K. ter Laanprijs (1000 euro en een beeldje gemaakt door Natasja Bennink uit Ezinge) uitgereikt. Hillenga werd de prijs in 2020 toegekend, maar die kon nu pas uitgereikt worden. De Vries won de Ter Laanprijs 2021.

Martin Hillenga (links) en Erwin de Vries kregen vrijdagmiddag in Slochteren namens stichting 't Grunneger Bouk elk de K. ter Laanprijs (1000 euro en een beeldje gemaakt door Natasja Bennink uit Ezinge) uitgereikt. Hillenga werd de prijs in 2020 toegekend, maar die kon nu pas uitgereikt worden. De Vries won de Ter Laanprijs 2021. foto duncan wijting

Voor het eerst sinds de eerste K. ter Laanprijs in 1985 werd toegekend aan Lianne Abelen en David Hartsema kende het paradepaardje van stichting t Grunneger Bouk een dubbele toekenning.

Verdienstelijk voor de Groningse streektaal en cultuur

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's