Alles vloeit in de razendknappe 'Romeo en Julia'-bewerking van Jack Nieborg in het Globetheater in Diever | recensie ★★★★★

In Jack Nieborgs bewerking van 'Romeo en Julia' is Leon van Esveld (rechts) zowel Romeo als Julia. Als Julia (of toch Romeo) valt hij (of zij) voor Paris, een rol van Siebren de van der Schueren (links).

In Jack Nieborgs bewerking van 'Romeo en Julia' is Leon van Esveld (rechts) zowel Romeo als Julia. Als Julia (of toch Romeo) valt hij (of zij) voor Paris, een rol van Siebren de van der Schueren (links). Foto: Koen Timmerman

Overleven Romeo en/of Julia (ja, het ligt een beetje ingewikkeld) het een keer en dan krijg je dit. ,,Nooit eindigde een liefde eenzamer dan zo”, luidt de conclusie in Diever, na de mislukte zelfmoordpoging van Romeo/Julia Montecchi.
Lees meer over
Theater en musical
Westerveld

Jack Nieborg heeft voor zijn nieuwe bewerking van de Shakespeare-klassieker de boel danig door elkaar gehusseld. Romeo en Julia zijn in het Globetheater van het Shakespearetheater Diever één persoon (een glansrol van Leon van Esveld), die verliefd is op twee leden van de vijandige Capuletti-familie in Verona: Rosalinde (Iris Kelder) en Paris (Siebren de van der Schueren), haar beoogde echtgenoot.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's