Jacques d'Ancona ziet sentiment alom in 'Pavarotti meets Alberti' met Eric Reddet en Tony Neef | recensie ★★★★☆

‘Pavarotti meets Alberti’ is een in nostalgie gedompeld concert, met Eric Reddet en Tony Neef. Jacques d’Ancona zag dat het ‘pico bello’ was. Nog te zien in Assen, Hoogeveen, Stadskanaal, Drachten, Franeker en Veendam.

Eric Reddet (l) en Tony Neef in actie als Pavarotti en Alberti.

Eric Reddet (l) en Tony Neef in actie als Pavarotti en Alberti. Foto: Jaspar Moulijn

Lees meer over
Theater en musical

Twee grote namen, twee tenoren: Pavarotti en Alberti. En dan is er opeens iemand (Thijs Borsten), die het idee realiseert om de zangers samen op het toneel te zetten. In werkelijkheid is dat nooit gebeurd. Hoewel, ze hebben elkaar ontmoet op 2 februari 1981 in het Concertgebouw te Amsterdam, toen Willy Alberti bedremmeld zijn opwachting kwam maken om een handtekening te vragen en reclame te maken voor zijn platenzaak. De genres liggen nogal uiteen. Maar goed, als je de behoefte aanzwengelt, is er publiek voor een in nostalgie gedompeld concert. Klantenservice in optima forma.

Je mag het zo zien: de een vertoefde op wereldniveau, de ander op Amsterdams peil met vaderlandse regionen. Wat ze deelden is heftige passie voor de opera. Sterker, de volkszanger zong operastukken in het Italiaans en het Nederlands. Luciano Pavarotti (1935 - 2007) en Willy Alberti, de artiestennaam van Carel Verbrugge (1926 - 1985), waren allebei niet vies van een commerciële schnabbel. Dit blijkt uit de rijke collectie anekdotes en historische filmbeelden die de liederen én hun karakters illustreren. Aan repertoire is volstrekt geen gebrek. Dus ligt het voor de hand dat het, qua verhalen te ruim opgezette concept, voorziet in contrasten. Wat ook geldt voor de vertolkers die elkaar tegenkomen en ervaringen uitwisselen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's