Tweede Kamer hoopt op harder oordeel van enquêtecommissie gaswinning over Rutte en Kamp. Maar wat ze ook proberen, Tom van der Lee geeft geen krimp

Leden van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen onder leiding van voorzitter Tom van der Lee tijdens de voortzetting van het debat in de Tweede Kamer over het rapport Groningers boven gas.

Leden van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen onder leiding van voorzitter Tom van der Lee tijdens de voortzetting van het debat in de Tweede Kamer over het rapport Groningers boven gas. Foto: Remko de Waal

Premier Mark Rutte (VVD) realiseerde zich veel te laat hoe ernstig de situatie in Groningen was, stelde zijn beleid na excuses niet bij en onder zijn bewind is de Kamer verkeerd geïnformeerd. Maar of hij daarom moet opstappen is straks toch echt aan de Tweede Kamer en niet aan de parlementaire onderzoekscommissie.
Lees meer over
Gaswinning

Bij herhaling gaf commissievoorzitter Tom van der Lee donderdag tijdens het debat aan dat de Tweede Kamer bij de enquêtecommissie aan het verkeerde adres is voor een ‘politiek oordeel’. Diverse Kamerleden probeerden Van der Lee te verleiden tot hardere uitspraken over Rutte, maar hij hield het bij wat de onderzoekscommissie eerder al had vastgesteld.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's