‘Bomtas’ doet in Klazienaveen geen stof opwaaien

Screenshot van het filmpje dat in Klazienaveen gemaakt werd.

De 'bomtas' waar twee minderjarige jongens in Klazienaveen donderdagmiddag mee gooiden heeft in het dorp weinig stof doen opwaaien.

Op een filmpje dat op YouTube gezet is, is te zien hoe een jongen in een wit, Arabisch aandoend gewaad een tas slingert in het boodschappenkarretje van mensen die voor de Aldi staan. De actie heeft weinig effect: de mensen reageren nauwelijks. 

Dick Foorthuis, voorzitter van de plaatselijke handelsvereniging HaVeKa, spreekt van een 'kwajongensstreek'.  ,,Zo'n actie is bepaald niet handig in deze tijd'', aldus de ondernemer. Inmiddels zijn ook landelijke media druk bezig met de gebeurtenissen in Klazienaveen. ,,We zijn al gebeld door mensen van het televisieprogramma Hart van Nederland en door De Telegraaf.''

De zogenaamde bomgooier en de jongen die de actie filmde zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar biechtten ze op dat het om een grap ging en dat ze een soortgelijk filmpje wilden kopiëren dat op YouTube is te zien.

Opvallend is dat veel van de door deze krant benaderde Klazienavener middenstanders donderdag niets hebben gemerkt van 'grap met de bomtas'. ,,Als er enorm grote paniek was geweest, dan hadden wij daar gisteren of vandaag heus wel iets over gehoord. Het enige dat wij hierover weten, komt via de media'', zo laat een van hen weten.

Politiewoordvoerder Anne van der Meer geeft aan zo'n actie nog niet eerder te hebben meegemaakt. ,,Het is niet verstandig om zoiets te doen. Je maakt mensen onnodig aan het schrikken.'' De ouders van beide knapen waren volgens hem ook allerminst in hun sas. ,,Ik kan me voorstellen dat ook zij nog een hartig woordje met de jongens spreken.''

Nieuws

Meest gelezen

menu