‘De bitterballen gaan er hier altijd goed in'

Foto: Hilbrand Polman

Alle deuren staan wijd open dit weekend bij theater De Nieuwe Kolk in Assen en bij De Tamboer in Hoogeveen. Beide theaters doen mee aan het Nationaal Theaterweekend.

Alle deuren staan wijd open dit weekend bij theater De Nieuwe Kolk in Assen en bij De Tamboer in Hoogeveen. Beide theaters doen mee aan het Nationaal Theaterweekend.

Vanwege dit evenement zijn er extra voorstellingen, die voor een tientje te bezoeken zijn. De Nieuwe Kolk pakt ook uit met gratis theatrale rondleidingen en met een theatercafé met Angelique van Os.

 

Theater tegen geveinsde belangstelling

Rondleidingen bieden mensen de gelegenheid eens achter de schermen van een bedrijf of instelling als De Nieuwe Kolk te kijken. De interesse bij de deelnemers slaat helaas dikwijls om in geveinsde belangstelling, want de dagelijkse gang van zaken spreekt meestal wat minder tot de verbeelding dan gedacht.

Bij De Nieuwe Kolk geven ze daarom theatrale rondleidingen, waarbij zij theatergroep Garage TDI inschakelt. De dames verlevendigen de rondleiding met sketches, zang en ander vermaak.

 

Natuurlijk is het leuk eens een kijkje te nemen in de kleedkamers en de artiestenfoyer. In de kleedkamer komt ineens een schaars geklede dame te voorschijn van Garage TDI, die natuurlijk weer te laat is voor haar voorstelling.

Backstage geheimen

In het echt spelen zich in zo'n kleedkamer vaak interessante taferelen af. Artiesten willen verwend worden. ,,We hebben altijd snoepjes klaar staan'', vertelt rondleidster Riëtte Kruize. ,,En we hebben altijd bitterballen na afloop. Daar staan we om bekend, die gaan er altijd goed in.''

 

Sommige artiesten hebben speciale wensen, zoals biefstuk of een speciale salade. Discreet houdt Kruize zich op de vlakte over de speciale voorkeuren van bekende Nederlanders. Vooruit, in de artiestenfoyer wil ze wel een tipje van de sluier oplichten. ,,Vigo Maes, die warmt zich hier altijd op voor een voorstelling door te gaan joggen. Collega-cabaretier Peter Heerschop pakt het heel anders aan, die gaat juist liggen.'' En Youp, wil een mevrouw weten. ,,Hij is altijd heel relaxed. We hopen trouwens dat hij gauw weer komt.''

Nieuws

Meest gelezen

menu