‘Doe onderzoek naar brede scholen in Mondengebied’

Foto: ANP Foto: "Robert Vos"

Kijk of er brede scholen of huisvesting van meerdere scholen in hetzelfde gebouw mogelijk zijn in het Mondengebied. De fracties VVD, Gemeentebelangen en D66 spoorden het college van Borger-Odoorn donderdag hiertoe aan met een motie.

Volgens fractievoorzitter Harm Greven van Gemeentebelangen is dit een noodzakelijke stap vanwege de teruglopende leerlingenaantallen op de vier basisscholen in 2e Exloërmond (De Wegwijzer en De Westhoek) en Valthermond (Rehoboth en De Aanloop). De scholen onderbrengen in één pand of in een brede school kan helpen het onderwijs te behouden in het gebied.

Niet beperken tot paar scholen

Ankie Huijing (CDA) vond dat De Klister in Nieuw-Buinen in dit rijtje niet mocht ontbreken, gezien de erbarmelijke staat van het gebouw. Henk Zwiep (PvdA) vond dat het meer zin heeft om gemeentebreed naar de mogelijkheden te kijken. En dit niet beperken tot een paar scholen. Een punt waar Greven zich in kon vinden.

Volgens wethouder Albert Trip waren de schoolbesturen al in gesprek met elkaar over een mogelijke samenwerking. ,,Zij zien ook de noodzaak om hier naar te kijken.” Daarom vindt Trip dat het niet aan de gemeente is om hierover te beslissen, dat ligt bij de scholen. ,,Maar we nemen het mee.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu