‘Doorstart' geliefde site Emmen

Historisch Emmen

De veelbekeken website historisch-emmen.nl is weer in de lucht. Achter de schermen wordt gewerkt aan een plan om de site te moderniseren en toegankelijker te maken.

De site was tot nu toe altijd het werk van de Emmenaar Johan Withaar. De site trok de afgelopen 16 jaar 1,5 miljoen bezoekers uit 120 landen. Withaar trok medio vorig jaar de stekker eruit. De site kampte met technische problemen en Withaar kreeg het tot zijn frustratie niet voor elkaar om ondersteuning te krijgen van de Historische Vereniging Zuidoost-Drenthe. Sterker nog, het lukte volgens hem niet eens om hierover in gesprek te komen.

Erfgoednetwerk bracht beide partijen bijeen. Deze stichting stelt zich onder meer ten doel om organisaties op het gebied van de Emmer historie beter met elkaar te laten samenwerken.

1,5 miljoen bezoekers uit 120 landen

Site voor allerlei organisaties

,,De bedoeling met historisch-emmen.nl is dat dit een site wordt voor allerlei organisaties die zich bezighouden met de historie en het culturele erfgoed van Emmen en omgeving'', verduidelijkt Sis Hoek van Erfgoednetwerk. ,,De site kan ook als portal worden gebruikt, dus als een soort toegangspoort voor andere relevante sites.''

De technische problemen die Withaar aanstipte, zouden opgelost moeten worden door een professioneel bedrijf. Uiteraard moet hiervoor worden betaald. De Historische Vereniging Zuidoost-Drenthe is volgens Hoek bereid een bijdrage te leveren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu