‘Geen grotere Albert Heijn in Emmen’

FOTO ARCHIEF DVHN // ANP ANP

Albert Heijn heeft plannen om de winkel aan de Baander in Emmen uit te breiden laten varen. Dat zegt een woordvoerder van het hoofdkantoor in Zaandam.

Dat zegt een woordvoerder van het hoofdkantoor in Zaandam. Daarmee komt er een definitief einde aan jaren van onduidelijkheid. De grootgrutter was ooit van plan om een nieuwe, grotere XL-winkel te openen aan de zuidkant van het inmiddels gerealiseerde Raadhuisplein. Daaronder moest dan een parkeerkelder komen. Maar Ahold kwam er met de gemeente Emmen niet uit, waarna projectontwikkelaar Peter van Dijk in het gat sprong. Hij gaat er in de nabije toekomst horeca met daarboven kantoorruimte realiseren.

Dichtgeplakte ramen
Woordvoerder Dagna Hoogkamer van het hoofdkantoor van Albert Heijn zegt nu dat er nooit serieuze plannen zijn geweest om dan maar uit te gaan breiden op de huidige locatie. Een collega-woordvoerder van de Zaanse supermarkt zei anderhalf jaar geleden, toen er nog overleg was met de gemeente, in deze krant echter dat in Emmen diverse scenario’s denkbaar zijn en voegde daaraan toe: ,,We houden alle opties open.’’

Uitbreiding van Albert Heijn op de huidige locatie kan omdat er veel leegstand is op de begane grond onder het appartementencomplex De Hooge Esch. Op slijterij Gall & Gall na (ook van Ahold) zijn alle andere ondernemers inmiddels vertrokken.

Ahold Europe Real Estate is geen eigenaar van de overige panden, maar huurt deze van een projectontwikkelaar. De grootgrutter heeft de ramen van alle leegstaande winkels nu met ‘Albert Heijn-blauw’ dichtgeplakt, op verzoek van omliggende ondernemers. Die vonden de kale, lege winkels niet erg klantvriendelijk ogen.

Zondagen
Maar de supermarkt overweegt dus niet om de leegstaande panden nu bij de eigen supermarkt te trekken, ondanks dat de huidige winkel voor een 100.000+-gemeente niet bijzonder groot is. Dagna Hoogkamer: ,,We zijn tevreden over hoe het nu gaat dus er is geen reden om uit te breiden.’’

Albert Heijn heeft in de gemeente Emmen nog een tweede vestiging, aan de Vaart ZZ in Nieuw-Amsterdam. In Zuidoost-Drenthe zijn er verder winkels in Sleen en Coevorden. Opvallend is dat geen van deze supermarkten op zondag (meer) open is. Terwijl elders in het land juist veel supermarkten op zondag open gaan lukt het Albert Heijn niet om die dag voldoende publiek te trekken. Een half jaar geleden ging Coevorden dicht, afgelopen zondag volgde Emmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu