Kees Hendriks oet Emmen schreef een Drèentstaolig nummer veur Oekraïne: 'Ik mus het van mij ofschrieven' | hier kom ik weg

De rubriek Hier kom ik weg is een samenwarking met het Huus van de Taol en giet over Drenten en heur verhalen. Kees Hendriks (65) oet Emmen is componist, tekstschriever en producer. Um de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen hef e het Drèentstaolig nummer Samen in vrede schreven. De opbrengst giet hen Giro555.

Kees Hendriks.

Kees Hendriks. Foto: DvhN

,,Aj die ellende allemaol ziet, dat giet ja van kwaod tot arger? Die beelden van kleine kinderties die met heur moeders op de vlucht bint; dat dat nog möt in dizze tied.” Kees Hendriks zit achter zien keyboard in zien warkkamer, annex studio, in hoes in Emmen. De oorlog in Oekraine döt hum veul. ,,Dat ien gek dit allemaol veroorzaakt… Ik mus het van mij ofschrieven.”

Hij hef het nummer Samen in vrede schreven en der samen met het Huus van de Taol een Giro555-actie an koppeld. Het nummer is te downloaden op de site van de streektaolorganisaotie en daor kan elk-en-ien ok een bedrag overmaken naor het bekende gironummer.

Nieuws

menu