Kees Hendriks oet Emmen schreef een Drèentstaolig nummer veur Oekraïne: 'Ik mus het van mij ofschrieven' | hier kom ik weg

De rubriek Hier kom ik weg is een samenwarking met het Huus van de Taol en giet over Drenten en heur verhalen. Kees Hendriks (65) oet Emmen is componist, tekstschriever en producer. Um de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen hef e het Drèentstaolig nummer Samen in vrede schreven. De opbrengst giet hen Giro555.

Kees Hendriks.

Kees Hendriks. Foto: DvhN

,,Aj die ellende allemaol ziet, dat giet ja van kwaod tot arger? Die beelden van kleine kinderties die met heur moeders op de vlucht bint; dat dat nog möt in dizze tied.” Kees Hendriks zit achter zien keyboard in zien warkkamer, annex studio, in hoes in Emmen. De oorlog in Oekraine döt hum veul. ,,Dat ien gek dit allemaol veroorzaakt… Ik mus het van mij ofschrieven.”

Hij hef het nummer Samen in vrede schreven en der samen met het Huus van de Taol een Giro555-actie an koppeld. Het nummer is te downloaden op de site van de streektaolorganisaotie en daor kan elk-en-ien ok een bedrag overmaken naor het bekende gironummer.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's