‘Je zegt niet: koning, hoe gaat-ie?’

Koning Willem-Alexander opent vrijdag Wildlands. Groep 6b van basisschool De Lisdodde zit op de voorste rij.

De kinderen van groep 6 van De Lisdodde zijn vandaag bij de officiële opening van Wildlands Adventure Zoo. FOTO BOUDEWIJN BENTING

De kinderen van groep 6 van De Lisdodde zijn vandaag bij de officiële opening van Wildlands Adventure Zoo. FOTO BOUDEWIJN BENTING

Verwacht

Ze weten precies wat er van hen wordt verwacht. Ze dienen zich netjes te gedragen, mogen geen kleding aan met opvallende reclame en ook de mobiele telefoon moet thuis blijven. Ook mogen ze koning Willem-Alexander niet zomaar aanspreken. ,,Dat snap ik wel. Je kunt niet even tegen hem zeggen: ‘Hé koning, hoe gaat-ie?’ Dat hoort niet zo’’, zegt Milan Warners, leerling van groep 6b van De Lisdodde in Emmen.

Klas van Mees

Vlak na de voorjaarsvakantie kwam juf Francisca Sanneman met een bijzonder nieuwtje. De complete groep 6b van De Lisdodde was door koning Willem-Alexander uitgenodigd bij de opening van de nieuwe dierentuin Wildland Adventure Zoo. Natania Koster kon het eerst niet geloven. ,,Het leek wel of ik droomde. De koning in Emmen en wij mochten daarbij zijn? Ik was sprakeloos en had vast ogen zo groot als schoteltjes.’’ Tessa Peters wist het meteen. ,,Dat wordt de allermooiste dag van mijn leven.’’

Voor één leerling van groep 6b kwam het bericht van de juf niet als een verrassing: Mees Kochheim. Hij wist al wat er ging gebeuren. Want dat zijn klas bij de officiële opening mag zijn, heeft veel te maken met het werk van zijn moeder. Zij werkt als directiesecretaresse bij de dierentuin. Toen bij Wildlands het idee ontstond dat het voor de sfeer goed zou zijn als er ook kinderen bij de opening aanwezig waren, kwam al snel de klas van Mees in beeld. De leiding van De Lisdodde vond het prima en daarom stapt groep 6b vrijdag om half één in de bus om naar Wildlands te gaan.

Bootjes

De kinderen mogen zich eerst even vermaken in de overdekte speeltuin van Animazia, voorheen Yucatán genoemd. Daarna nemen ze plaats achter koning Willem-Alexander op een tribune. Vervolgens wacht een boottochtje door de nieuwe kas van Jungola. Zes kinderen van groep 6b van De Lisdodde krijgen een plek in een bootje dat achter dat van de koning vaart. Bij het zestal zitten twee plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders: burgemeester Cees Bijl en wethouder Bouke Arends. De rest van groep 6b en de juffen Francisca en Angela zitten in twee bootjes die daar weer achter varen.

Maxima

Groep 6b had ook graag koningin Máxima gezien, maar dat zij niet mee naar Emmen komt, mag de pret niet drukken. ,,Dat wij zo dichtbij de koning mogen komen, is al bijzonder genoeg’’, vindt Mart van der Molen.

Behalve groep 6b van De Lisdodde zijn ook groep 6 van basisschool ’t Eenspan uit Emmen en groep 6 en 7 van basisschool Gerardus Majella uit Nieuw-Schoonebeek aanwezig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu