‘Kippenvel toen we hoorden van Bowies overlijden'

De Asser coverband Moonshark staat op 23 april in de finale van The Clash of the Cover Bands. Een paar vragen aan gitarist Hansch van der Velden.

De Asser coverband Moonshark staat op 23 april in de finale van The Clash of the Cover Bands. Een paar vragen aan gitarist Hansch van der Velden.

Hansch van der Velden, gefeliciteerd! Wat is The Clash of the Cover Bands voor wedstrijd?

,,The Clash of the Cover Bands is een jaarlijkse competitie voor coverbands, bands dus die nummers van anderen spelen. Het is de grootste bandcompetitie van de Benelux met honderden deelnemers.”

En dan nu bij de beste negen. Wat voor band zijn jullie?

,,We zijn een rock-coverband uit Assen die vooral muziek uit de jaren '80 speelt. We bestaan nu twee jaar, dus nog redelijk kort, maar treden regelmatig op. Ons thuispodium is The Bull's Eye in Assen. Verder hebben we her en der op festivals opgetreden.”

Hoe zijn jullie in de finale beland?

,,Je moet jezelf aanmelden, waarna er per regio voorrondes volgen. In de regio Noordoost deden zo'n dertig tot veertig bands mee. Wij waren één van de drie winnaars.”

En toen de halve finale, afgelopen zondag in Paradiso in Amsterdam. Dat moet een speciaal moment geweest zijn..

,,Absoluut. In Paradiso spelen en dan ook nog doorgaan naar de finale. Geweldig. Paradiso is voor ons de poptempel van Nederland. We wilden daar zo graag spelen. Dat de halve finale in Paradiso was is altijd een grote drive voor ons geweest. We hebben er zelf veel helden zien spelen, zoals David Bowie in 1987.”

Jullie eindigden jullie show met een nummer van David Bowie.

,,Bowie is altijd een groot voorbeeld voor ons geweest. We sloten het optreden af met Heroes , omdat het zo'n gaaf nummer is. Achteraf heeft het optreden een extra lading gekregen. Toen ik vanochtend in de auto hoorde dat hij overleden was, kreeg ik toch wel even kippenvel.”

De finale wordt voor jou als gitarist extra spannend…

,,Ik ben ook nog genomineerd in de categorie Beste Gitaristen. De winnaar wordt tijdens de finale bekend. Dat maakt het inderdaad extra spannend.”

Nieuws

menu