‘Mondige cliënten krijgen het moeilijk in Tynaarlo'

Foto: Casper Kloos

Een mondige cliënt heeft het in de gemeente Tynaarlo moeilijk bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Dat stelt fractievoorzitter Casper Kloos van Leefbaar Tynaarlo in reactie op het relaas van Diana Brouwer, zaterdag in deze krant. Hij valt hiermee fractieleider Oscar Rietkerk van GroenLinks bij, die de zaak aanhangig maakte.

Leefbaar Tynaarlo heeft een meldpunt Wmo in het leven geroepen nu de gemeente sinds begin vorig jaar meer verantwoordelijkheden heeft op dit gebied. ,,We hebben hierop tot nog toe 34 reacties gehad.''

Even terug naar af

Een groot deel van de nieuwe taken wordt dus wel goed uitgevoerd, stelt Kloos. ,,We moeten er ook niet te dramatisch over doen. We merken echter wel dat er problemen ontstaan als cliënten ambtenaren wijzen op tekortkomingen.''

Even terug naar af, even opnieuw kijken wat nodig is. In navolging van Rietkerk van GroenLinks adviseert Kloos de gemeente deze aanpak in lastige gevallen. Rietkerk heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de uitvoering van de Wmo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu