‘No Surrender zet geldbedrag op hoofd misdaadjournalist John van den Heuvel’

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de bedreiging van misdaadjournalist John van den Heuvel, zo meldt de politie maandag. De Telegraaf doet deze week aangifte tegen de motorclub No Surrender. Henk Kuipers van No Surrender baalt van de stemmingmakerij.

De politie zegt nu informatie te hebben ontvangen dat de dreiging inderdaad uit de hoek van de motorbende komt. Zo zou er een aanzienlijk geldbedrag zijn gezet op het hoofd van John van den Heuvel. De politie neemt de bedreiging erg serieus.

Leiding No Surrender

De politie gaat gesprekken voeren met de drie leidinggevenden van No Surrender. Daarin worden ze gewezen op ,,hun verantwoordelijkheid en opgeroepen een einde te maken aan de bedreiging”. ,,Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daar op een dergelijke ernstige wijze in belemmerd worden.”

Motorwereld

John van den Heuvel en Mick van Wely, beide misdaadverslaggevers van De Telegraaf, doen deze week aangifte van bedreiging, schrijft de krant. Ook Van Wely - die hiervoor bij Dagblad van het Noorden werkte - werd afgelopen week bedreigd vanuit de motorwereld naar aanleiding van artikelen over het geweld door motorbendes in deze krant.

Henk Kuipers: lachwekkend

De voorman van No Surrender, captain Henk Kuipers uit Emmen, zegt dat hij maandagochtend een zogeheten 'stopgesprek' heeft gevoerd met de regionale recherche. Volgens Kuipers is er sprake van een hetze tegen zijn persoon en tegen motorclubs. ,,Dit gaat alle boekjes te buiten'', laat hij in een reactie aan DvhN weten.

Kuipers zegt dat niemand wat heeft te vrezen van No Surrender. Zijn advocaat, Roy van der Wal, zegt dat er sprake is van stemmingmakerij. ,,Er is mijns inziens sprake van een persoonlijke vete die door Van den Heuvel wordt gevoerd tegen cliënt en de motorclub. Zo worden er te pas en te onpas verbanden gelegd die er simpelweg niet zijn en worden verdenkingen gepresenteerd als veroordelingen.''

Nieuws

Meest gelezen

menu