‘Ook nieuwbouw mogelijk op sportpark Harm Kuiper in Odoorn’

Het Harm Kuiper sportpark - thuisbasis van HOC - in Odoorn. Foto: Archief DvhN

Als voetbalclub HOC over wil gaan tot nieuwbouw op het sportpark Harm Kuiper in Odoorn, dat kan dat. ,,Die optie staat wat ons betreft helemaal open”, aldus wethouder Niek Wind van de gemeente Borger-Odoorn.

Die mogelijkheid sprak hij uit tijdens de raadsvergadering van donderdagavond.

De gemeente bekijkt met de voetbal- en tennisclubs in Odoorn, Valthe en Exloo naar een nieuwe sportaccommodatie in het eerstgenoemde dorp. Er bestaan twee opties: of het huidige Harm Kuiper Sportpark aan de Hammeersweg opknappen met toevoeging van een veld voor 1,9 miljoen euro. Of een compleet nieuwe sportvoorziening met vier voetbalvelden en vier tennisbanen uit de grond stampen op een locatie aan de Dennenweg, aan de oostkant van het dorp.

Overlast

Vooral de laatste locatie stuit op veel verzet vanuit Odoorn. Inwoners van de aangrenzende bloemenstraten en de nieuwbouwwijk ten zuiden van de Valtherweg vrezen toename van (sluip) verkeer en parkeren in hun buurt. Licht- en geluidsoverlast, aantasting van de natuur en het uitzicht over de aangrenzende es en bossen zijn ander punten van zorg.

Likje verf

Voetbalclub HOC uit Odoorn was aanvankelijk voor de nieuwbouw aan de Dennenweg. Bij hun was de indruk ontstaan dat er bij een renovatie niet veel meer dan een likje verf komt kijken. Dat blijkt dus niet zo te zijn, bleek uit navraag van raadslid Mandy Vos (Leefbaar Borger-Odoorn) bij Wind.

,,Kennelijk ontstond ergens het idee dat bij renovatie van het Harm Kuiperpark er alleen wat glazen mogen worden vervangen of iets dergelijks”, reageerde de wethouder. ,,Maar als de club een pand wil schrappen en een nieuw gebouw wil neerzetten, dan kan dat ook. Dat neemt echter wel meer tijd in beslag. Maar die optie ligt wat ons betreft helemaal open.”

Volgens Wind zijn er de laatste maanden ook alternatieve locaties aangedragen voor het sportpark. ,,Deze gaan we de komende maand bespreken.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu