‘Steek coronacompensatie Borger-Odoorn in dorps en buurthuizen’

Gemeentehuis Exloo Foto: DvhN

Steek de coronacompensatie die Borger-Odoorn heeft ontvangen van het Rijk deels in noodlijdende dorpshuizen. Dat vinden CDA, PVDA, VVD en Gemeentebelangen.

Volgens Ankie Huijing (CDA) zijn dorps-, maar ook buurthuizen getroffen door de coronacrisis. ,,De financiën staan onder druk en dat voelen ze.” Volgens haar wordt met deze tegemoetkoming voorkomen dat deze voorzieningen kopje onder gaan.

De vier fracties riepen het college daarom op om onderzoek te doen naar de financiële situatie van de dorpshuizen. Wie baat heeft bij extra middelen kan vervolgens een beroep doen op de door het Rijk beschikbaar gestelde geld, stellen zij voor.

De gemeente heeft tot nu toe iets meer dan een miljoen euro aan compensatie voor de coronacrisis ontvangen. Het college wil dit geld grotendeels op de plank leggen totdat er meer inzicht is in alle door het virus veroorzaakte schade.

De vier partijen dienden echter donderdag tijdens de begrotingsvergadering een motie in die door een meerderheid van de raad werd ondersteund.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu