Bouke Klaassens veroordeelde Marcos en Admilson R. en hield het maar net droog toen de moeder van de vermoorde Annemieke uit Roden in de rechtbank sprak. 'Strafrecht is mijn tweede, maar grootste liefde'

Haar studie Rechten was een toevalstreffer zegt Bouke Klaassens. Was ze op school in Emmen goed geweest in bètavakken dan was ze graag architect geworden, maar het liep anders.

Bouke Klaassens met hond Basje in het tuinhuis: „Ik ben strenger in de rechtszaal maar je zit er ook niet voor de gezelligheid.”

Bouke Klaassens met hond Basje in het tuinhuis: „Ik ben strenger in de rechtszaal maar je zit er ook niet voor de gezelligheid.” Foto: Marcel Jurian de Jong

Twintig jaar lang hield ze zich als advocaat bezig met arbeidsrecht, ambtenarenrecht en sociaal zekerheidsrecht, voor ze in 2000 rechter werd bij de rechtbank in Assen. Ze was voorzitter in grote strafzaken, zoals die tegen de ‘moordbroers’ Marcos en Admilson R. Sinds kort is ze met pensioen, al heeft ze haar toga nog niet aan de wilgen gehangen.

Nieuws

Meest gelezen

menu