Hier kom ik weg: ‘Wat is der mooier as mèensen advies geven in heur eigen taol?’

De rubriek Hier kom ik weg giet over Drenthe, heur inwoners en heur verhalen. Illustratie: Dagblad van het Noorden

De rubriek Hier kom ik weg is een samenwarking met het Huus van de Taol en giet over Drenthe, heur inwoners en heur verhalen. Ronald Knegt is strafrechtadvokaot en sprek veur ‘t wark miesttieds Nederlands, maor hij schakelt net zo makkelijk um naor het Drèents.

,,Ik wark op een echt Drèents kantoor, met de poten in de klei, um het zo te zeggen. Wies doen past oes niet.” Ronald Knegt (28) prat dan ok geregeld Drèents met cliënten of aandere mèensen die as juridisch advies komt vraogen.

De jonge Asser advocaat gruit twietaolig op. ,,Mien olders preuten wal Drèents tegen mekaar, maor tegen mij en mien zussie deden ze dat bewust niet, umdat zij wolden dat wij goed Nederlands leerden. Maor wij waren alle woensdagen bij mien opa en oma in Noordscheschut en daor preuten wij allent maor in de streektaol. Wij logeerden der ok vaak en gungen met ze op vekaansie.”

In de supermarkt in Hoogeveen waor Knegt op zien 14 e een bijbaantie kreg, komp de streektaol ok van pas. ,,Een aantal klanten preut allent maor Drèents, dan dee ik dat ok.”

Nieuws

menu