McDonald's een halve eeuw in ons land. 'Dat bijzondere gevoel van mijn eerste Happy Meal vergeet ik nooit meer'

Fastfoodketen McDonald’s vierde afgelopen weekend zijn 50-jarig jubileum in ons land. In 1971 schudde de keten van de Happy Meal en Big Mac het Nederlandse fastfoodlandschap op, gevolgd door Burger King en Kentucky Fried Chicken. Kritiek op de menukaart of niet, we blijven er massaal eten.

De Franse frietjes en de Big Mac zijn nog altijd de belangrijkste factoren achter het succes van McDonald’s.

De Franse frietjes en de Big Mac zijn nog altijd de belangrijkste factoren achter het succes van McDonald’s. Foto: McDonald's

’Ik kan me nóg herinneren dat ik mijn eerste Happy Meal kreeg”, zegt Jolanda Peereboom (38), dochter van de inmiddels 71-jarige Alle, begin jaren 90 uitbater van de McDonald’s in Hoogeveen. „Dat bijzondere gevoel vergeet ik nooit meer.” Als kind hielp Jolanda haar vader vaak en graag. „Maar ik heb altijd gezegd: ik ga later niet werken bij de McDonald’s.” Dochter Peereboom ging studeren, solliciteerde toch bij haar vader, ging nog even iets anders proberen, maar is nu franchisenemer van de McDonald’s in Assen. „Het ketchup zit in je bloed.”

Uitgelaten

Nieuws

menu