10.000 bezoekers welkom op Gamma Racing Day 2020

Tijdens de Gamma Racing Day in augustus 2015 gaf Max Verstapen al een demonstratie in Assen. Foto: Archief DvhN/Corné Sparidaens

Bij de Gamma Racing Day die in het weekend van 27 september plaatsvindt, is er per dag plek voor maximaal 10.000 bezoekers. Dat meldt de organisatie.

Om het evenement op het TT Circuit in Assen door te laten gaan, is er een protocol opgesteld die voldoet aan de de richtlijnen van het RIVM. De bezoekers moeten van tevoren een stoeltje op de tribune reserveren via een boekingssysteem. De taluds en paddock blijven gesloten voor bezoekers. Daarnaast werkt de organisatie met een verkeersplan om te voorkomen dat bezoekers te dichtbij de geboekte tribune parkeren.

Kaartjes voor 1 euro

De Gamma Racing Day is normaal gesproken gratis te bezoeken. De uitvoering van het protocol zorgt ervoor dat de organisatie van het evenement extra kosten met zich meebrengt. Bezoekers moeten daarom een klein bedrag neertellen voor het reserveren van hun ticket: één euro.

Tickets kunnen worden gereserveerd via de website van Gamma Racing Day.

Formule 1

De Gamma Day 2020 wordt de 21e editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Tijdens het weekend zijn er onder meer races met Formule-1 wagens en autoraces in verschillende categorieën. Tijdens reguliere edities komen er zo’n 50.000 bezoekers op het evenement af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
TT
menu