14-jarige Alisa uit Beilen heeft nu al een eigen dichtbundel

Ze is pas 14 jaar, maar Alisa Bos uit Beilen heeft nu al een eigen dichtbundel. Op weg naar mijn dromen is de titel van het 112 pagina’s tellende boekje dat vrijdag verschijnt bij uitgeverij Servo in Rolde.

Hoelang ben je al bezig met deze dichtbundel?

,,Ik ben er al een aantal jaren mee bezig. Ik schreef al gedichten toen ik 8 of 9 was. Het afgelopen jaar ben ik fanatiek aan de slag gegaan met het bundelen en ben ik ook in contact gekomen met de uitgeverij. Op dat moment dacht ik ook, dit wordt mijn eerste boek. Het voelt heel goed om dit eindelijk af te hebben. Ik ben er zo lang mee bezig geweest. Dat het nu ook fysiek voor me ligt, dat is echt bizar. Ik kan het bijna niet onder woorden brengen.”

Hoe kwam je erbij om een dichtbundel te schrijven?

,,Eigenlijk wist ik altijd al dat ik iets met gedichten wilde doen. Ik was altijd al bezig met schrijven en taal om mijn gedachten een beetje op orde te krijgen. Een docent Nederlands heeft mij daar heel erg bij geholpen. Ik vond het leuk om te rijmen en op die manier het gedicht ook lekker te laten klinken. Dat ging steeds beter en ik vond ook steeds meer stijlen. En toen dacht ik, ik heb nu zoveel gedichten hier moet ik wat mee gaan doen.”

Is er een bepaald thema waar je over schrijft?

,,Het zijn heel veel verschillende thema’s, maar wat mij tijdens het sorteren opviel was dat ik toen ik jonger was heel vaak schreef over de liefde. Ik hoop vooral dat mensen door mijn gedichten zien dat ze niet alleen zijn, dat er ook mensen zijn die hetzelfde denken over bepaalde onderwerpen.’’

Wat is je volgende droom?

,,De volgende droom is om een echt verhalenboek uit te brengen, dat zou dan mijn tweede boek worden.’’

Heb je daar wel tijd voor naast school?

,,Ik zit in klas 4 van het vwo. Het huiswerk moet ik een beetje meer gaan plannen, maar dat komt sowieso wel. Als ik inspiratie heb dan maakt het me niet heel veel uit of ik nog huiswerk moet doen of niet, dan schrijf ik gewoon eerst dat gedicht uit. Want anders ben ik het weer kwijt en dat moeten we niet hebben natuurlijk.’’

Hoe kunnen mensen een exemplaar van jouw boek kopen?

,,Mensen die interesse hebben kunnen een e-mail sturen aan: opwegnaarmijndromen2020@gmail.com.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu