17 inzendingen voor prijsvraag 'mooi op eigen kracht' van gemeente Midden-Drenthe

Het gemeentehuis van Midden-Drenthe Marjan Zinger

In totaal zijn er dit jaar 17 aanmeldingen binnengekomen voor de prijsvraag ‘Mooi op eigen kracht’ (MOEK) van de gemeente Midden-Drenthe.

De prijsvraag wordt uitgeschreven om het naoberschap in Midden-Drenthe te stimuleren. Bewoners kunnen ideeën aanleveren om de leefbaarheid in hun dorp of wijk te bevorderen. Alle ingediende plannen maken kans op (een deel van) van de prijzenpot van 30.000 euro.

Uiteenlopende ideeën

De gemeente meldt dat de plannen die dit jaar zijn ingediend zeer uiteenlopend zijn. Bewoners pleiten onder andere voor het aanleggen van een voedselbos, wandelroutes, maar ook voor het opzetten van een kledingweggeefwinkel en het aanschaffen van multifunctionele tafels. Een jury beoordeelt de ingezonden plannen.

‘Ondanks de tijd van het coronavirus waarin we leven, hebben nog zoveel inwoners met elkaar de kans gezien plannen te bedenken. Daar zijn we heel blij mee en dat is zeker een compliment waard’, aldus wethouder Dennis Bouwman.

In verband met het coronavirus worden de plannen dit jaar niet door de inzenders gepresenteerd. De deelnemers zijn hiervan mondeling op de hoogte gebracht. De gemeente Midden-Drenthe maakt op een later moment bekend wanneer de uitslag volgt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu