Politie arresteert initiator van Project X Hoogeveen. 19-jarige inwoner van Hollandscheveld verdacht van opruiiing

19-jarige inwoner uit Hollandscheveld aangehouden voor opruiing met 'Project X Hoogeveen'

De politie heeft donderdagavond een 19-jarige inwoner van Hollandscheveld aangehouden op verdenking van medeplichtigheid en opruiing. De inwoner wordt ervan verdacht de initiator te zijn van het Project X-feest in het centrum van Hoogeveen. Het feest is verboden.

Sinds enkele dagen circuleert op social media een aankondiging van een zogenaamd Project X in Hoogeveen. Op een poster die binnen verschillende Whatsapp-groepen wordt doorgestuurd, wordt opgeroepen tot een Project X-feest in Hoogeveen. Het feest zou plaatsvinden op het Marktplein in Hoogeveen.

De gemeente heeft het feest verboden en meldt samen met de politie en het Openbaar Ministerie te ‘doen wat nodig is om de onrust en overlast in Hoogeveen te stoppen’.

Aanhoudingen en huisbezoeken

Afgelopen week was het meerdere avonden onrustig in en rond de Hoogeveense wijk Krakeel. Via sociale media en app-groepen worden jongeren opgeroepen om er herrie te schoppen. De politie meldt dat er in totaal acht jongeren, waaronder minderjarigen, zijn aangehouden voor afsteken van (zwaar) vuurwerk en belediging. Zij hebben van de officier van justitie en gemeente een gebiedsontzegging gekregen.

Donderdag hebben medewerkers van de politie en gemeente ongeveer 40 huisbezoeken afgelegd bij personen die de afgelopen dagen onderdeel waren van de samenscholingen in het centrum van Hoogeveen. De politie schrijft een stevig gesprek te hebben gevoerd met de jongeren en hun ouders. Ook hebben ze een formele waarschuwingsbrief ontvangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu