Postcodeloterij pakt uit in Erica: '250.000 euro? Eerst maar eens een nieuwe vishengel!'

Dat ze iets meer zouden krijgen dan een bloemetje was al ingefluisterd. André Peter uit Erica moest daarom maar even een snipperdag nemen. Dat was niet nodig. Sinds vier maanden zit Peter gedwongen thuis, omdat hij moest stoppen met zijn bedrijf. Die 250.000 euro van de Postcodeloterij komt dan ook héél goed van pas.

André Peter is helemaal beduusd als hij de cheque uit de envelop trekt. ‘250.000 euro’, staat erop geschreven. Peter kijkt Caroline Tensen van de Postcodeloterij vol ongeloof aan. Zo’n enorm bedrag, helemaal voor hem? ,,Jeetje’’, stamelt hij. De hele Doddegras in Erica is uitgelopen om het tafereel met eigen ogen te zien.

‘Vanwege corona haakten klanten af’

Een kwartier later is de zitkamer van Peter goed gevuld met mensen die hem willen feliciteren. ,,Ik kan het nog maar moeilijk geloven, maar wat ben ik blij met het geld. Vier maanden geleden moest ik noodgedwongen een punt zetten achter mijn autoglasbedrijf. Vanwege corona haakten klanten af. Ik werd ingehuurd door de grote verzekeraars, maar op een gegeven moment kwamen die opdrachten niet meer. Dat heeft me flink wat geld gekost.’’

Financiële gaten die dankzij de vette cheque nu weer aangevuld kunnen worden. En er is veel meer mogelijk: van het geld kan hij zijn dochters Jolein (17) en Eefje (10) laten studeren. ,,De oudste gaat binnenkort naar Zwolle voor haar opleiding, terwijl de jongste straks ook een mooie studie wil volgen. Dat kost heel veel geld. Nu kunnen ze zonder studieschulden op te bouwen aan de slag.’’

‘Het is nog steeds niet gedaald’

Net als Peter zijn ook Ina en Gienes Kemkes 250.000 euro rijker. ,,Je hoopt op een paar duizend euro, maar dit? We zijn zo verrast’’, lacht Ina. ,,Het idee is nog steeds niet gedaald’’, vult Gienes aan.

De gouden envelop met daarin de cheque ligt op de tuintafel te glanzen. ,,We waren van tevoren door de Postcodeloterij gebeld dat we een prijs hadden gewonnen. Iets meer dan een bloemetje, werd er nog bij gezegd. Meer mocht ze niet vertellen. We konden het beste maar een snipperdag nemen. Natuurlijk zit je vervolgens te fantaseren, maar dat zo’n bedrag eruit zou rollen? Dat geloof je echt niet. Dit gebeurt echt maar één keer in je leven’’, zegt Ina.

Vishengel

Tot hilariteit van Caroline Tensen had Ina al aangegeven graag een vishengel van de geldprijs te willen kopen. ,,En we willen graag nog eens in de winter naar Oostenrijk’’, vulde ze maar snel aan. Bedenk maar eens wat als de verrassing zo groot is!

Ina: ,,We wonen nu nog in een huurhuis, maar kunnen nu eens rondkijken naar een koopwoning.’’

Meer iets voor de Randstad

Ondanks het eerdere telefoontje had Ina helemaal geen vertrouwen ook maar iets te krijgen. Zoiets komt hier immers toch niet; vette prijzen zijn meer voor de Randstad. ,,Jullie zitten zo dicht bij Duitsland, daarom was er geen hoop? Geen hoop dat jullie in Erica, pardon óp Erica, deze cheque zouden winnen’’, vroeg Tensen hen bij de overhandiging.

,,Amsterdam, Rotterdam, het zuiden maar hier toch niet?’’, zegt Ina even later nog steeds. Gienes had meer vertrouwen. ,,Waarom zij wel en wij niet? Ik heb gewonnen, dus dat scheelt!’’

Afkoelen in zwembad en later een borreltje

Wat ze de rest van de dag gaan doen? Eerst maar even afkoelen in het zwembad. En dan zit er later op de dag vast nog wel een borreltje in met buurman Peter.

En er zijn meer winnaars in hun buurt, want er valt nog eens 500.000 euro te verdelen tussen anderen die ook loten hebben gekocht. ‘s Middags is nog niet bekend hoeveel mensen dat zijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu