Bij aanslag omgekomen man (35) uit Assen was in Somalië voor eigen huwelijk

Het Afrik Hotel in Mogadishu, waar een aanslag werd gepleegd Foto: EPA

Een 35-jarige man uit Assen is zondagavond om het leven gekomen bij een terroristische aanslag op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu.

Dat meldt het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland .

De man bezocht het het hotel vanwege zijn huwelijk. Ook zijn Saoedische vrouw kwam bij de aanslag om het leven. De twee waren eind januari getrouwd. De man uit Assen had de Nederlandse nationaliteit maar was van Somalische afkomst. Hij laat twee jonge kinderen na.

Ontploffing

Bij het hotel vond een ontploffing plaats, waarna meerdere gewapende terroristen het hotel bestormden. Binnen openden ze het vuur op de aanwezigen.

De politie heeft vier tijdens een vuurgevecht vier terroristen gedood. Bureau Buitenland meldt dat de man uit Assen tijdens de aanslag nog telefonisch contact heeft gehad met familie in Somalië. Volgens lokale autoriteiten is de aanslag gepleegd door de terreurgroep Al-Shabaab.

Terroristen van Al-Shabaab plegen vaker zelfmoordaanslagen in Mogadishu, met als doel de Somalische regering omver te werpen. De dodelijkste aanslag werd gepleegd in 2017. Toen kwamen meer dan vijfhonderd mensen om het leven door een zware vrachtwagenbom. Hotel Afrik is populair bij binnen- en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, buitenlandse bezoekers en journalisten.

Nieuws

Meest gelezen

menu