400 Duitse banen voor noorderling

Minister Asscher. Foto Archief DvhN / ANP ANP

Vierhonderd Drentse en Groningse werkzoekenden zullen vanaf volgende maand actief worden begeleid naar werk in Duitsland.

Vierhonderd Drentse en Groningse werkzoekenden zullen vanaf volgende maand actief worden begeleid naar werk in Duitsland.

Dat staat in het zogeheten sectorplan 'Grenzeloos Werken' dat is opgesteld door werkgevers- en werknemersorganisaties. Minister Lodewijk Asscher (Werkgelegenheid) belooft dat hij 4,9 miljoen euro bijdraagt aan het landelijke plan dat ongeveer tien miljoen euro kost. Vakbond FNV vroeg de subsidie aan. Ook uitkeringsinstantie UWV, MKB Nederland, VNO-NCW en de provincies Drenthe en Groningen doen mee. De beide provincies staan elk voor ruim een miljoen euro garant.

De twee provincies gaan vanaf februari elk 200 bemiddelings- en scholingstrajecten inzetten. Dit om noorderlingen die hun baan dreigen te verliezen of al werkzoekende zijn te helpen aan werk in de Duitse deelstaat Niedersachsen. Het plan loopt twee jaar en is opgesteld met andere grensregio's. Ook 400 werkzoekenden uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland worden begeleid naar een baan in Duitsland of België.

@basvansluis

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu