47ste Editie Asser TT Festival Assen afgelast (motorfeest zou voor het eerst negen dagen duren)

Sfeerbeeld van het TT Festival in Assen. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

De 47ste editie van het TT Festival in Assen is afgelast in verband met de coronacrisis.

Het motor- en muziekfeest zou voor het eerst negen dagen duren en stond van 20 tot en met 28 juni op het programma. Het festival trekt jaarlijks meer dan honderdduizend mensen. Ook de TT-kermis gaat niet door.

Line-up was rond

De organiserende Stichting TT Week Assen, een samenwerkingsverband tussen de stichting en (horeca)ondernemers uit Assen, had de voorbereidende werkzaamheden twee weken geleden al stil gelegd. ,,We hadden het programma verder wel rond. De line-up stond, op papier waren we er klaar voor. Dit is heel jammer’’, reageert directeur Sander ten Bosch.

‘Wat zijn gevolgen op lange termijn?’

De directeur maakt zich verder meer zorgen over de artiesten, leveranciers en kermisaanbieders die zonder inkomsten zitten. ,,Voor hen is het echt verschrikkelijk. Ik maak me ook zorgen over de gevolgen voor het festival voor volgend jaar. Zijn er dan bijvoorbeeld nog wel sponsoren?’’

Het was het eerste jaar dat de zelfstandige stichting de organisatie op zich had genomen. De gemeente Assen heeft zich teruggetrokken en steunt alleen nog financieel.

Wonden likken

Over de financiële gevolgen van de afgelasting kan Ten Bosch nog niet veel zeggen. De stichting was hier niet voor verzekerd. ,,We hebben uiteraard kosten gemaakt en ook wij moeten onze wonden likken en praten met de gemeente.’’

Het is overigens niet voor het eerst dat sprake is van een afgelasting. In de jaren negentig besloot de toenmalige organisatie het feest op donderdagavond af te blazen. Dit was in voorband met het voorspelde noodweer. Er werd onweer met harde windstoten verwacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu