75 jaar voetbal in Nieuw-Roden: profclub aan de haal met jeugdtrainer en in parade de Tsjechische voetbalvelden op

Met een groot feest vierden de voetballers van Nieuw-Roden afgelopen weekend het jubileum van de vereniging. Bestuursleden Ad Witlox en Margienus Uilenberg over hun 75 jaar oude cluppie.

Penningmeester Margienus Uilenberg (links) en bestuurslid Ad Witlox van de jubilerende V.V. Nieuw-Roden in de bestuurskamer. Jaren geleden speelden Ajax, Feijenoord en Sparta (met Louis van Gaal) op de Drentse velden.

Penningmeester Margienus Uilenberg (links) en bestuurslid Ad Witlox van de jubilerende V.V. Nieuw-Roden in de bestuurskamer. Jaren geleden speelden Ajax, Feijenoord en Sparta (met Louis van Gaal) op de Drentse velden. Foto: Peter Wassing

Langs het hoofdveld hangen grote spandoeken. Samen veur Nei Roon staat erop. De stoeltjes op de door leden zelfgebouwde tribune komen nog uit Groningen, uit het oude Oosterparkstadion. Voetballers kleden zich om in gloednieuwe kleedkamers in een oude woonboerderij, die onderdeel uitmaakt van het sportcomplex. Nieuw-Roden, van oudsher een club van ‘rooien - communisten en socialisten’, is er eentje zonder poespas. De club zag op 1 oktober 1947 het levenslicht.

Een jaar feest