77-jarige vrouw in Assen op straat verkracht: verdachte (37) opgepakt op basis van DNA

FOTO ANP

Een 77-jarige vrouw uit Assen is in een steeg bij de Aar verkracht door een voorbijganger op straat. Het zedenmisdrijf is op 8 januari gepleegd. De verdachte, een 37-jarige Assenaar, is op basis van DNA-sporen ongeveer een week later gepakt.

De man zit sindsdien in voorarrest. Donderdag is in de rechtbank in Assen een eerste pro forma-zitting gehouden in zijn strafzaak. De officier liet weten dat op de avond van de verkrachting iemand onwel was geworden in de buurt van de woning van het slachtoffer. Zij ging kijken bij de ambulance. Ook de verdachte was daar.

Gillen

Volgens de officier is hij de vrouw daarna gevolgd. In een steeg sprak de man haar aan en zei dat hij seks met haar wilde. Vervolgens zou hij het slachtoffer met geweld hebben gedwongen tot seksuele handelingen. Zij is daarbij ook gekrabd in haar gezicht. Een buurtbewoner hoorde de vrouw gillen en wilde haar te hulp schieten. De dader is er toen vandoor gegaan.

DNA in databank

Op het slachtoffer zijn DNA-sporen gevonden van de verkrachter. Die komen overeen met die van de verdachte. Zijn DNA zat in de databank van justitie omdat hij eerder is veroordeeld voor geweldpleging en een inbraak. Volgens zijn advocaat Hugo Pellinkhof heeft de man een bekentenis afgelegd.

De strafpleiter vroeg de rechtbank om de verdachte vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. De rechtbank heeft dat verzoek afgewezen. De inhoudelijke behandeling is gepland op 21 juli.

Nieuws

Meest gelezen

menu