81 incidenten bij Emmer azc: Bijl niet ongerust

81 incidenten bij Emmer azc: Bijl niet ongerust

Bij het asielzoekerscentrum (azc) aan de Wilhelmsweg in Emmen zijn in 2015 81 incidenten geregistreerd. Dit schrijft burgemeester Cees Bijl in een brief aan de gemeenteraad. Dit aantal en de aard van de incidenten is voor Bijl geen aanleiding om meer politiecapaciteit in te zetten.

Bij het asielzoekerscentrum (azc) aan de Wilhellmsweg in Emmen zijn in 2015 81 incidenten geregistreerd. Dit schrijft burgemeester Cees Bijl in een brief aan de gemeenteraad. Dit aantal en de aard van de incidenten is voor Bijl geen aanleiding om meer politiecapaciteit in te zetten.

,,In verhouding tot het totaal aantal incidenten over de gehele gemeente Emmen in dat jaar (22.116) zou ik hier niet zoveel gevolgen aan willen verbinden'', schrijft Bijl letterlijk. Hij verwijst ook naar de ervaringen van de medewerkers van het Emmer azc, de politie en omwonenden.

Toen in september vorig jaar bekend werd dat het COA Emmen had verzocht om een noodlocatie te mogen plaatsen, is er met een afvaardiging van buurtbewoners van het azc gesproken. ,,Zij hebben in dat gesprek aangegeven dat zij zelden tot nooit overlast ervaren van het azc. De politie en de leiding van de locatie aan de Wilhelmsweg gaven ook aan zelden met incidenten te maken te hebben'', aldus Bijl.

Het merendeel van de incidenten was op de locatie zelf. Vermissing van goederen en onderlinge ruzies, bedreigingen en lichte mishandelingen kwamen het meeste voor. Dit soort incidenten ‘scoren' ook het hoogst op andere plekken in de gemeente.

Wordt het azc uitgebreid, dan komt er als gevolg daarvan wel extra politiecapaciteit beschikbaar. Naar verwachting komt er dit voorjaar naast het Emmer azc een noodopvang voor maximaal 600 vluchtelingen. Dit is voor de periode van hooguit een jaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu