84-jarige uit Leek zwaargewond bij ongeluk De Punt

FOTO VAN OOST MEDIA

Op de N34 bij De Punt is vrijdagmiddag rond half vier een ernstig ongeluk gebeurd. Er raakte een man van 84 uit Leek zwaargewond. De vier andere betrokken bleken toch niet gewond te zijn.

De politie meldt dat de 84-jarige op meerdere auto's is gebotst. Hij kwam vanuit Groningen. De man raakte door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en schampte een tegenligger. In die auto zaten een 68-jarige man uit Gasselternijveen, zijn vrouw en hun kleinkind. Hij kon zijn auto in de berm tot stilstand brengen. Alle inzittenden bleven ongedeerd.

Door de botsing raakte de 84-jarige de achterkant van een tweede auto. Deze tolde en reed van het talud. De 46-jarige bestuurster uit Emmen bleef ook ongedeerd.

Door de tweede botsing verloor de man de macht over het stuur en sloeg over de kop van het talud. Hij is zwaargewond, maar zijn precieze verwondingen zijn niet bekend. De man is overgebracht naar het UMCG.

Tussen Zuidlaren en de snelweg A28 was de N34 ruim twee uur afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de A28. De N34 bleef tot na half zes afgesloten, maar is inmiddels weer open voor verkeer.

Er was een traumahelikopter ter plaatse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu