ATLAS Theater Emmen krijgt opnieuw het Green Key Keurmerk GOUD

Het Raadhuisplein in Emmen met het Atlas Theater. Jan Anninga

Het ATLAS Theater in Emmen krijgt opnieuw het ‘Green Key Keurmerk Goud’: een ‘wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt’.

Jaarlijks worden organisaties met dit keurmerk beoordeeld en gekeurd op het gebied van duurzaamheid.

Om het keurmerk te behalen moeten bedrijven aan de slag met ‘duurzaamheid binnen veel verschillende facetten van hun organisatie’, zegt theaterdirecteur Machteld van der Werf. ,,Het ATLAS Theater stelt alles in het werk om het milieu te sparen, zonder dat het ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit van haar gasten. Denk hierbij aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen, aanbieden van lokale - biologische - producten en maatschappelijke betrokkenheid.”

Begroeid dak

Het theaterdak en de kopgevels van het ATLAS Theater zijn begroeid met kruiden, grassen en andere planten. ‘Hierdoor wordt het regenwater geabsorbeerd, wordt CO2 opgenomen, is het dak warmte- en geluidsisolerend en zorgt het voor meer biodiversiteit. Het ATLAS Theater wordt verwarmd met een restproduct uit de energieopwekking van WILDLANDS.’

IJkmoment

Om het jaar worden zowel WILDLANDS als het ATLAS Theater bezocht door keurmeesters die checken of alles klopt. Van der Werf: ,,We willen goed voorbereid zijn op een duurzame toekomst. Daarom is Green Key voor ons altijd weer een mooi ijkmoment om te zien waar we staan in het verduurzamen van onze organisatie”.

Nieuws

menu