Aan de verwarring rond Nationaal Park Drentsche Aa komt een einde: afwijkende grensborden worden verwijderd en vervangen door nieuwe exemplaren

Foto: Nationaal Park Drentsche Aa

Ze zorgen voor verwarring bij de bezoekers van Nationaal Park Drentsche Aa en worden daarom vervangen. De huidige grensborden staan langs de oude Nationaal Park grens van 2002 en bevatten ook nog eens de naam ‘Nationaal beek- en esdorpenlandschap’. Die grens klopt sinds 2013 niet meer en in 2019 is ook nog eens de naam veranderd.

Sinds 2013 wordt een nieuwe grens gehanteerd, waarin ook het zuidelijk deel van het Drentsche Aa gebied (onder de N33) is opgenomen. Oude grensborden worden om die reden verwijderd. Borden die nog wel bruikbaar zijn worden verplaatst en er komen nieuwe borden bij. Daardoor wordt binnenkort iedereen, overal in het Nationaal Park Drentsche Aa, op dezelfde manier verwelkomd.

Andere naam

Op 6 mei 2019 besloot het Overlegorgaan Drentsche Aa om afscheid te nemen van de oude naam: ‘Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa’.

Vanaf dat moment wordt alleen nog gebruik gemaakt van de naam ‘Nationaal Park Drentsche Aa’ voor het gehele Drentsche Aa gebied: van de brongebieden in het zuiden tot de benedenloop in Groningen. Dat straks op elk bord dezelfde naam valt te lezen, voorkomt verwarring.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu