Aan dodelijk ongeval in Emmen gaat politieachtervolging vooraf. Man uit Coevorden rijdt op N381 frontaal op andere auto en overlijdt

Foto: Persbureau Meter

De man die vrijdagavond overleed bij een ernstig ongeval op het Westeind in Emmen, werd kort daarvoor achtervolgd door de politie omdat hij opvallend rijgedrag vertoonde. Het gaat om een 43-jarige man uit Coevorden.

Agenten zagen de man op de N34 bij Erm rijden en wilden de man aanhouden. De man stopte echter niet, waarna een achtervolging ontstond die naar het politiebureau aan het Westeind in Emmen leidde. Daar zetten de agenten de dienstauto voor de auto van de man.

Deze keerde daarop zijn auto en sloeg op de vlucht. Op de N381 botste de Coevordenaar frontaal op een andere auto. Dat voertuig werd bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Emmen.

Vrouw raakt ernstig gewond

De man die werd achtervolgd, overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vrouw is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens politiewoordvoerder Thijs Damstra doet de rijksrecherche onderzoek. ,, Omdat er aan de aanrijding een korte achtervolging vooraf ging, is de rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen onderzoek doen naar het incident. Op de plaats van de aanrijding is direct onderzoek gedaan. Zo is er sporenonderzoek gedaan en zijn er getuigen gehoord.”

Nieuws

Meest gelezen

menu