Aanbouw aan achterkant restaurant De Drommedaar in Emmen gesloopt. Daarna weer verhuurd als horecapand

Het sinds dit voorjaar leegstaande restaurant De Drommedaar in de Hoofdstraat in Emmen.

Het sinds dit voorjaar leegstaande restaurant De Drommedaar in de Hoofdstraat in Emmen. Foto: DvhN

Het bekende horecapand De Drommedaar voor de voormalige Emmer dierentuin wordt voor 650.000 euro onder handen genomen. Aan de achterkant wordt een deel gesloopt en verbouwd.

De gemeente, die eigenaar is van het pand, wil met de ingreep het pand en directe omgeving aantrekkelijker maken. Volgens de gemeente heeft het aan de achterkant aangebouwde deel te weinig uitstraling en bovendien is de onderhoudstoestand daar matig.

Achtertuin in plaats van keuken

Het gaat om onder meer de voormalige souvenirshop en het gedeelte waar nu onder meer de keuken en een deel van de eetzaal te vinden zijn. Is dit gesloopt dan zijn er mogelijkheden om daar een achtertuin in te richten. Het restaurant staat sinds eind maart leeg. Toen maakte toenmalig uitbater Wouter van Liere bekend dat het financieel gezien niet meer mogelijk was om zijn zaak nog langer open te houden.

Toekomst als horecapand

Van Liere runde er sinds december 2018 een restaurant. Nu er geen horecaondernemer meer in het pand zit, staat volgens de gemeente niets in de weg om het pand flink onder handen te nemen. Is die klus geklaard, dan wordt De Drommedaar opnieuw als horecapand in de markt gezet.