Aangehouden verdachte (28) kofferbakmoord uit Klazienaveen was bekende van Ralf Meinema. Man is eerder veroordeeld

Het lichaam van Ralf Meinema werd in de kofferbak van zijn auto gevonden.

De 28-jarige verdachte in de kofferbakmoord die maandag werd opgepakt, was een bekende van de omgebrachte Ralf Meinema uit Klazienaveen.

De politie hield Kenny B. 's morgens vroeg aan in zijn woning in Klazienaveen. Diverse bronnen melden aan DVHN dat Ralf Meinema en B. bekenden van elkaar waren. Ze kenden elkaar van gezamenlijke vrienden en kennissen.

B. zit sinds zijn aanhouding in beperking, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie en Openbaar Ministerie willen daarom geen nadere informatie geven.

Kofferbakmoord

Ralf Meinema werd op 31 maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van zijn klassieke zwarte Mercedes. Hij was 31 jaar. Zijn auto hing half in het Stieltjeskanaal, de trekhaak was blijven hangen op de walkant. Meinema werd door fors geweld om het leven gebracht. De zaak staat bij het grote publiek bekend als de kofferbakmoord.

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de arrestatie van Kenny B., die bij een metaalverwerkingsbedrijf in Emmen zou werken. De Facebookpagina van de aangehouden B. staat vol met berichten over de moord op Meinema. Sinds de moord deelt hij vrijwel alle ontwikkelingen en getuigenoproepen van de politie en het programma Opsporing Verzocht.

In de spraakmakende kofferbakmoord ligt in totaal 100.000 euro te wachten op de persoon die met de gouden tip komt. Een fors deel daarvan betalen Ingrid en Wietze Meinema, de ouders van het 31-jarige slachtoffer, zelf.

Eerder veroordeeld

B. is in 2013 veroordeeld voor het slaan en schoppen van een medebezoeker van een zuipkeet in Klazienaveen. Hij kreeg 180 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf. Er was die avonden flink gedronken. Kenny B. kreeg ruzie met zijn jongere broer. Toen andere bezoekers de broers uit elkaar wilden halen, keerden de mannen zich tegen een van hen.

Het slachtoffer verklaarde dat hij iets hoorde knappen en dat het daarna net was alsof zijn voet los aan zijn been hing. In het ziekenhuis bleek dat zijn been op twee plekken gebroken was. De rechtbank besliste dat de agressieve broers hem 1500 euro schadevergoeding moeten betalen.

Hans O.

In de zaak zijn eerder aanhoudingen verricht. Een jaar na de moord werd de destijds 39-jarige Hans O. uit Emmen gearresteerd op het woonwagenkamp in de wijk Rietlanden.

In deze wijk had een zendmast de telefoon van Meinema voor het laatst aangestraald. O. werd na drie maanden vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. Hans O. bleef daarna verdachte voor Justitie.

Ook de toen 24-jarige neef van O. uit Emmen werd aangehouden ,maar het OM liet de verdenkingen tegen hem vallen en liet hem na enige tijd vrij.

Heb je informatie over deze zaak? Mail dan naar [email protected]

Nieuws

Meest gelezen

menu