Aangereden A28-wolf wordt live geprepareerd in Assen

FOTO ANP

De wolf die op 3 maart van dit jaar is doodgereden op de A28 bij Veeningen wordt in het weekend van 21 en 22 oktober live opgezet.

Dat gebeurt in het Duurzaamheidscentrum in Assen door dierenpreparateur Bas Perdijk, van Naturalis Biodiversity Leiden. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier zodat het geconserveerd blijft.

A28

De wolf die op 21 en 22 oktober wordt geprepareerd, werd begin maart 2017 doodgereden op de A28 bij Veeningen (tussen Hoogeveen en Meppel). Hij is afkomstig uit een roedel in het Duitse Nedersaksen.

De mannetjeswolf van ongeveer anderhalf jaar oud werd vlakbij tankstation De Panjerd op de A28 aangetroffen. Later werd vastgesteld dat het om een wild exemplaar ging.

Besmettingsgevaar

Een deel van de preparatie vond al achter gesloten deuren plaats. Publiek mocht daar niet bij vanwege besmettingsgevaar. Perdijk gaat in Assen met de schone botten en huid van de wolf aan de slag en zet het dier weer in elkaar. Een educatief begeleidster geeft uitleg en zal vragen proberen te beantwoorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
wolf
menu