Aangetroffen ernstig gewonde man (49) bij synthetisch drugslab Wildervank 'niet meer in kritieke toestand'

Foto: Dennie Gaasendam

De man die vorige week woensdag werd aangetroffen bij een drugslab aan de Meihuizenweg in Wildervank ligt niet meer in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat laat de politie Oost-Nederland weten.

Het gaat om een 49-jarige man waarvan zijn woonplaats onbekend is, laat Nicôle van Voorst van de politie weten. De man was in contact gekomen met een chemische stof die gebruikt werd in het drugslab. Volgens de politie was hij ernstig gewond.

Gestolen auto

Bronnen melden dat de man brandwonden heeft opgelopen. Van Voorst: ,,Hij heeft verschillende verwondingen opgelopen, maar het is niet kritiek.”

De man werd woensdagavond 19 augustus met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Een arrestatieteam van de politie trof de man zwaargewond aan bij het drugslab in Wildervank na een melding over een gestolen auto. Agenten die de auto bij het pand aan de Meihuizenweg wilden bekijken, kregen het vermoeden dat er een drugslaboratorium in het bedrijfspand zat.

Gedumpte vaten

De loods werd deels gebruikt als woning. Ook stond er een caravan op het terrein in Wildervank. Politiewoordvoerder Van Voorst meldt dat nog steeds wordt onderzocht welke materialen allemaal zijn aangetroffen bij het laboratorium. Ook is nog onduidelijk of de gedumpte vaten met drugsafval, die een dag voor de inval werden gevonden in Annen en Zuidlaarderveen, te linken zijn aan het lab in Wildervank.

Het arrestatieteam trof, naast de 49-jarige gewonde, ook nog een 45-jarige man uit het Brabantse Sint Hubert aan. Hij werd gearresteerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu