Aangevallen zonder aanleiding in Eelde: man loopt beenbreuk bij mishandeling

Een man is zo zwaar mishandeld in Eelde dat hij zijn onderbeen heeft gebroken. Het slachtoffer werd buiten aangevallen toen hij in maart van dit jaar op bezoek ging bij een kennis.

Rechtbank Assen.

Rechtbank Assen.

De verdachte (31) was de buurman van de kennis van het slachtoffer in Eelde. Hij stond voor de deur. Zonder enige aanleiding belaagde hij de man die op visite wilde gaan.

Het slachtoffer werd door de verdachte geslagen, geschopt en geduwd, bleek vrijdag bij de politierechter in Assen. De verdachte was niet bij de zitting aanwezig. Hij zou het slachtoffer zo hard tegen zijn rechterbeen hebben geduwd en geschopt dat er een breuk in zijn onderbeen ontstond. Het slachtoffer is nog steeds niet volledig hersteld. Hij kan zijn beroep als chauffeur niet uitoefenen.

Gedreigd terug te komen met een mes

In augustus van dit jaar ging het opnieuw mis. Een bewoner van Eelde liep langs de verdachte om naar huis te gaan. Hij was boos dat de Eeldenaar niets zei. Na wat duw en trekwerk, vluchtte het slachtoffer zijn huis in. De verdachte trapte het glas van de voordeur in en dreigde terug te komen met een mes. De bewoner zei vrijdag in de rechtszaal dat hij nog steeds bang is.

De verdachte heeft bij de politie verklaard dat er drugs in het spel was. Volgens de man wordt hij steeds weggepest en is er een handtekeningactie tegen hem geweest in de buurt. De verdachte woont nu in Assen. Hij is veroordeeld tot 80 uur werkstraf. Dat is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De verdachte moet het slachtoffer met de beenbreuk ruim 2400 schadevergoeding betalen en het bedreigde slachtoffer bijna 900 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu