Hoogevener die vaak voor Zwarte Piet speelde doet aangifte tegen rapper Akwasi: 'Het moet maar eens afgelopen zijn met die man'

Rapper Akwasi is in opspraak geraakt vanwege zijn oude tweets waarin hij dreigde Zwarte Piet te vermoorden en fantaseerde over het plegen van een aanslag tijdens de Sinterklaasintocht.

Rapper Akwasi is in opspraak geraakt vanwege zijn oude tweets waarin hij dreigde Zwarte Piet te vermoorden en fantaseerde over het plegen van een aanslag tijdens de Sinterklaasintocht. Foto: ANP

Een 56-jarige man uit Heerlen heeft aangifte gedaan tegen rapper Akwasi vanwege zijn oude tweets waarin hij dreigde Zwarte Piet te vermoorden en fantaseerde over het plegen van een aanslag tijdens de Sinterklaasintocht. Een tweede aangifte, van de 44-jarige Marcel Pekel uit Hoogeveen, is onderweg.

Pekel gaat vrijdag op het politiebureau in Hoogeveen aangifte doen van bedreiging en opruiing. ,,Ik voel mij persoonlijk bedreigd door deze uitspraken omdat ik vaak Zwarte Piet gespeeld heb en ik ben bang dat we in de toekomst niet langer veilig zullen zijn tijdens Sinterklaasintochten. Achter de schmink zit een Nederlandse man of vrouw met familie, kinderen en kleinkinderen”, valt te lezen in zijn aangifte die in het bezit is van het Algemeen Dagblad .

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's