Aanhouding in onderzoek biovergister Coevorden

De politie heeft donderdag een 52-jarige man uit de provincie Utrecht aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij frauduleus gebruik van de biovergister in Coevorden.

BBE Biogas uit Amersfoort huurt de installatie van de boerenmaatschap Vroege. In december deed de politie een huiszoeking bij het boerenbedrijf in Coevorden. Daarbij werd de administratie in beslag genomen.

Onder leiding van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie, dat complexe milieucriminaliteit en fraude onder de loep neemt, loopt sinds eind 2015 een strafrechtelijk onderzoek naar de biovergister aan het Alte Picardiekanaal.

De biovergister is gevoed met mest die niet afkomstig is van de bijbehorende boerderij. Die aanvoer van buiten werd niet in het milieulogboek genoteerd. De bedrijfsleiders ontkenden deze strafbare mestaanvoer bij reguliere controles. Het bedrijf ontliep in 2014 al eens een dwangsom van de gemeente. Die ging in november 2015 wel over tot het innen van 25.000 euro.

Jan Vroege zei destijds tegen Dagblad van het Noorden van niets te weten. ,,Wij zijn weliswaar eigenaar, maar verhuren de installatie aan BBE.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu