Aannemer is begonnen met het aanleggen van een noodweg langs het spoor bij Hooghalen (dwars door het maisveld heen)

Er is begonnen met het aanleggen van de noodweg bij Hooghalen Marcel J. de Jong

De aannemer is maandag begonnen met graven langs het spoor van Hooghalen. Daar wordt, tussen het mais, een noodweg aangelegd zodat boeren geen gebruik meer hoeven te maken van de onbewaakte spoorwegovergangen.

De spoorwegovergangen bij Hooghalen worden versneld aangepakt. ProRail wil vaart maken nadat nog geen twee weken terug er volgens de spoorbeheerder een trein bijna op een tractor was gebotst.

Het bijna-incident was nog geen drie maanden nadat een machinist om het leven kwam toen een passagierstrein boven een keepwagen achter een tractor botste bij een van de onbewaakte spoorwegovergangen.

Versneld einde maken aan situatie

Daarop besloten de NS, ProRail en de gemeente Midden-Drenthe om langs de grondeigenaren te gaan om versneld een einde te maken aan de situatie in Hooghalen.

De tijdelijke weg begint bij de bewaakte spoorwegovervang aan de Zwiggelterweg en loopt dan naar het zuiden tot aan de tweede onbewaakte overweg. Boeren kunnen dan hun land bereiken via een bewaakte spoorwegovergang en de twee onbeveiligde overgangen kunnen dan dicht. Het is onduidelijk wanneer de noodweg is aangelegd.

Nieuws

Meest gelezen

menu