Aantal WW-uitkeringen in Drenthe daalt opnieuw in oktober, maar verschil met vorig jaar blijft

Foto: ANP

Het aantal inwoners van de provincie Drenthe met een WW-uitkering is in de maand oktober opnieuw licht afgenomen. Na een forse toename vlak na de corona-uitbraak, daalt de WW nu al enige maanden achter elkaar. Ten opzichte van een jaar geleden werden echter veel meer meer uitkeringen verstrekt.

Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

In vergelijking met oktober 2019 zijn dit jaar in oktober 8,9 procent (590) meer WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Drenthe. Volgens het UWV komt dit door de stijging van de WW in de eerste maanden na de corona-uitbraak. Het verschil met vorig jaar wordt door de doorzettende daling wel steeds kleiner.

Einde horecaseizoen

In totaal werden in oktober 7539 WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Drenthe. Ten opzichte van september is dit een daling van 1,4 procent (110 uitkeringen). Hiermee heeft nog zo’n 3 procent van de Drentse beroepsbevolking een WW-uitkering.

De afname was in oktober het grootst vanuit de uitzendbedrijven. Het gaat hier met name om technische beroepen, zoals metaalarbeiders. Vanuit horeca en catering nam het aantal WW-uitkeringen juist toe. Door het einde van het horecaseizoen is het gebruikelijk dat het aantal WW-uitkeringen in het najaar stijgt. Dit jaar zal de sluiting van de horeca door de gedeeltelijke lock-down wellicht ook een rol spelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu