Aardrijkskundeles van de toekomst in Borger

Aardrijkskundeles van de toekomst in Borger

Google en yellowBird gaan donderdag in Borger voor het eerst een lesprogramma draaien waarvan virtual reality integraal onderdeel uit maakt.

Google en yellowBird gaan donderdag in Borger voor het eerst een lesprogramma draaien waarvan virtual reality integraal onderdeel uit maakt.

Het betreft hier een aardrijkskundeles aan leerlingen uit groep 3 en 4 van basisschool de Meander. Zij reizen niet alleen in hun klas terug in de tijd, ze gaan dat later op de ochtend ook doen bij het Hunebedcentrum.

Volgens Jasper de Valk, Senior Industry Manager van Google, sluit het goed aan bij Google's ambitie om virtual reality beschikbaar te maken voor iedereen. Ook past het verrijken van het lesmateriaal goed bij bij Google's Expeditions Pioneer Program; een internationaal educatief platform van Google.

Tijdens de virtuele aardrijkskundeles zetten de kinderen een VR-bril op en maken daarmee een reis door de wereld. Het voelt alsof ze zelf rondrijden in een dubbeldekker in Londen of dat ze tussen de olifanten in Thailand staan. De belevenissen worden verrijkt met topografische wetenswaardigheden en kennisvragen.

Daarna gaan de 24 kinderen op locatie bij het Hunebedcentrum hun eigen virtuele geschiedenisles maken die gedeeld gaat worden met de rest van de wereld. Ze gaan vuur maken, brood bakken, land ploegen en boogschieten (jagen).

,,Drentse kinderen kunnen kinderen over de hele wereld leren over onze regionale geschiedenis. En wij hopen dat onze leerlingen van de kinderen in bijvoorbeeld Griekenland leren over de Griekse oudheid en van kinderen in Zuid Afrika over The Big Five'', aldus Jan Albert Westenbrink, directeur Marketing Drenthe die dit initiatief als ‘een wereldprimeur' omschrijft.

Het uiteindelijk doel is leerlingen een veel rijkere leservaring te geven, waardoor de stof vermoedelijk beter blijft hangen.

Nieuws

Meest gelezen

menu