Achtervolging na diefstal auto: man (30) blijft in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag op agenten in Emmen

Crash na achtervolging in Emmen. Foto: De Vries Media

Een 30-jarige man blijft in voorarrest op verdenking van een poging tot doodslag op agenten. Bij een achtervolging door de politie zou hij geprobeerd hebben om een politie-auto van de weg te drukken.

De man uit het Twentse Westerhaar-Vriezenveensewijk zou op 29 april samen met een medeverdachte na een proefrit er met een auto vandoor zijn gegaan. De eigenaar uit Valthermond deed bij de politie melding van de autodiefstal. Daarop werd door de politie een achtervolging ingezet. Ook een politiehelikopter was bij de actie betrokken.

De Tukker wordt ervan verdacht dat hij op de Hondsrugweg in Emmen een politieauto van de weg heeft proberen te rijden. Volgens de officier van justitie heeft hij het leven van de agenten in gevaar gebracht. Overigens raakte de bestuurder van de gestolen auto zelf de macht over het stuur kwijt. Hij belandde tegen een boom.

Advocaat Harry Koning vroeg de rechtbank om de man vrij te laten. Volgens hem blijkt uit het onderzoek niet onomstotelijk dat hij de bestuurder van de auto was. ,,Hij zou ook de bijrijder kunnen zijn geweest.”

De rechtbank wees het verzoek om vrijlating af. De strafzaak wordt 22 oktober inhoudelijk behandeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu